Spring naar content

RECYCLING

Wij zorgen er voor dat u nu al klaar bent voor de EU wetgeving van 2025. Deze schrijft voor dat minimaal 25% van uw verpakking uit gerecycled materiaal moet bestaan. Een doel dat wij u nu al ruimschoots kunnen laten behalen, met percentages tot wel 100%. Daarnaast hebben onze PET flessen, potten en jerrycans een aantal voordelen ten opzichte van HDPE:

  1. PET levert een grondstofbesparing van 25%-50%
  2. PET is veel sterker
  3. PET wordt wereldwijd als beste gerecycled
  4. 100% gerecycled PET is food approved
  5. PET is goedkoper

100% NIEUWE PET FLESSEN VAN 100% OUDE PET FLESSEN

Tegenwoordig hebben wij de mogelijkheid om met gerecycled materiaal exact dezelfde fles te maken. Deze fles heeft dezelfde eigenschappen als een fles van virgin materiaal, zelfs als het neerkomt op voedselveilige verpakkingen. Gerecycled flessen zijn te herkennen aan de grijze tint van de fles. De kunst in deze innovatie is dat flessen nu gemaakt kunnen worden van 100% oude flessen. Voorheen werd het materiaal vervuild tijdens het recyclen en raakt een fles zo zijn kwaliteiten kwijt. Wij kunnen op eenzelfde niveau blijven en zo 100% nieuwe flessen maken van 100% oude flessen!

Screenshot 2021-04-21 at 15.23.15

Samen bijdragen aan een duurzame toekomst

Grijs is het nieuwe groen! Met onze 100% gerecyclede flessen creëren wij een toekomst waarin het gebruik van PET-flessen écht groen kan gebeuren. De licht getinte flessen staan symbool voor verantwoord gebruik van de PET-fles.